بیوگرافی سیاوش قمیشی خواننده قدیمی (در مورد زندگی و لیست آلبوم و آهنگ هایش)

بیوگرافی سیاوش قمیشی

سیاوش قمیشی خواننده، آهنگساز، موسیقی دان و خواننده صاحب سبک ایرانی است که بیشتر از نیم قرن در حوزه موسیقی و هنر فعالیت کرده و آثار بی نظیری را تولید کرده است. او متولد اهواز و کوچک ترین فرزند خانواده است، وی هم اکنون ساکن لس آنجلس بوده و فرزندی به نام علیرضا دارد. در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر با این خواننده محبوب آشنا شویم.

  سیاوش قمیشی

زندگی نامه سیاوش قمیشی

سیاوش قمیشی در تاریخ ۲۱ خرداد ۱۳۲۴ در شهر اهواز با اصالت دزفولی به دنیا آمد. او دو برادر به نام های سیامک و سیروس و یک خواهر به نام سمین دارد، زمانی که هشت ماهه بود خانواده او به تهران آمدند و از هشت ماهگی تا ۱۴ سالگی خود را در یوسف آباد تهران گذراند. هنر در خانواده او رواج داشت، مادرش پیانو و برادرش آکاردئون مینواخت، زمانی که ۱۳ سال داشت از او به عنوان نوازنده گیتار به همکاری دعوت شد ولی پدرش با این موضوع مخالفت کرد. در مدرسه البرز تهران، کلاس هفتم و هشتم را به درس خواندن مشغول بود و در همان دوران صمیمیت خوبی با کوروش یغمایی پیدا کرد.

سیاوش قمیشی و کوروش یغمایی در دوران دوستی خود به نواختن و خواندن پرداختند و بعد از آن هم همکاری های بیشتری انجام دادند. پدر سیاوش مخالف گرایش پسرش به سمت موسیقی بود و به خاطر راهی که سیاوش انتخاب کرده ناراضی به نظر میرسید. در همین دوران سیاوش تصمیم گرفت راه خود را به تنهایی ادامه داده و این مسیر زندگی را انتخاب کند.

سیاوش قمیشی

سکونت در انگلستان

هنگامی که سیاوش در ایران مشغول موسیقی بود، خواهر و برادرش در انگلستان درس میخواندند. در فصل تابستان زمانی که برادر او برای دیدن خانواده به تهران آمد به سیاوش پیشنهاد داد که با او به انگلستان برود و در آنجا هنرش را دنبال کند. سیاوش هم پیشنهاد برادرش را قبول کرد و اینگونه شد که سیاوش قمیشی در سال ۱۹۵۹ در حالی که هنوز چهارده ساله نشده بود با خوشحالی و شادمانی پیش خواهر و برادر خود در لندن رفت و در انگلستان ساکن شد. یک سال بعد را پیش برادرش زندگی کرد ولی طرز فکر آنها با هم متناسب نبود و به همین دلیل بعد از مدتی از برادرش به خاطر نداشتن تفاهم جدا شد و به زندگی شخصی خود پرداخت. سیاوش با نوازندگی و خوانندگی در گروه‌های مختلف موسیقی کسب درآمد میکرد و خرج تحصیل و زندگی خود را میداد. در نهایت موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد موسیقی در رشته آهنگ سازی دانشگاه Royal Society of Arts در لندن شد.

سیاوش قمیشی

بازگشت به ایران

دوازده سال بعد، یعنی سال ۱۹۷۱ سیاوش در سن بیست و پنج سالگی تصمیم گرفت به تهران رفته و عازم ایران شود. پس تصمیم خود را گرفت و به کشورش ایران وارد شد. او کار موسیقی خود را با گیتار زدن شروع کرده بود و اولین آهنگ رسمی خود را در ۱۴ سالگی به اسم ای قایقران به کجا  میروی برا ضیا ساخت.

سیاوش قمیشی از اولین آهنگسازان ایرانی به شمار میرود که توانسته برای یک آهنگ، هر چهار قسمت اصلی آن را یعنی خوانندگی، تنظیم، آهنگ و ترانه را به تنهایی انجام دهد. سیاوش پایه گذار سبک موسیقی ترنس در ایران است. همچنین لقب مرد بارانی توسط هوادارانش به او داده شده است. خوب است بدانید که عروسک شب اولین آلبوم سیاوش قمیشی بوده که تقریبا فراموش شده است. دومین آلبوم او در سال ۱۳۵۲ آلبوم زیبای فرنگیس نام داشت.

سیاوش قمیشی

گروه های خوانندگی و رفتن به آمریکا

سیاوش قمیشی بعد از این که به ایران آمد گروهی به اسم Stars  تشکیل داد و در آن آهنگ های خارجی را بازخوانی میکرد. بعدها شروع به همکاری با همایون جلالی، کامبیز معینی، شهرام شب پره در گروهی به اسم Rebels  داشت. سیاوش قمیشی در این گروه مسئولیت خواندن آهنگ های Slow  را داشت و شهرام شب پره آهنگ های تند را اجرا میکرد. سیاوش تا سن ۳۴ سالگی در ایران مشغول فعالیت بود که انقلاب اتفاق افتاد و او هم ایران را مناسب زندگی ندید، به همین دلیل در سال ۱۹۷۸ به آمریکا رفت و در شهر لس آنجلس به زندگی ادامه داد.

سیاوش قمیشی

آثار هنری سیاوش قمیشی

از سن ۴۹ سالگی سیاوش قمیشی رسما خوانندگی را آغاز کرد و آلبوم حکایت را منتشر کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت. درخواست کمپانی ها و مردم بعد از این آلبوم و حمایت و استقبال فوق العاده آنها باعث شد که سیاوش قمیشی خوانندگی را ادامه دهد و در کنار آلبوم فرنگیس ۱۳ آلبوم دیگر نیز به بازار موسیقی روانه شد که این آلبوم ها عبارتند از خواب بارون، حکایت، تاک، قصه گل و تگرگ، شهر خورشید، قصه امیر، هوای خونه، قاب شیشه ای، شکوفه های کویری، حادثه، نقاب، بی سرزمین تر از باد و روزهای بی خاطره میباشد.

سیاوش قمیشی خوانندگی را خیلی دیر شروع کرد و در مصاحبه ای در این باره گفت که زیاد از شغل خوانندگی یا حداقل میکروفون به دست گرفتن و اجرای زنده خوشش نمی آید ولی به دلیل طرفدارانی که در انتظار شنیدن صدای او هستند، کنسرت هایش را اجرا میکند. او با مردم لس آنجلس زیاد رفت و آمد نمیکرد. بعد آلبوم نقاب به طرز ویژه ای همه توجه ها به او معطوف شد، طرفدارانش چند برابر شدند و کنسرت هایش روز به روز زیادتر شد.

ازدواج سیاوش قمیشی

سیاوش قمیشی در سن بیست و نه سالگی با لیلا وصال ازدواج کرد و یک فرزند به نام علیرضا حاصل این ازدواج بود. علیرضا قمیشی ساکن شیراز است و ظاهرا مشغول خوانندگی هم بوده است. سیاوش قمیشی بعد از طلاق ازدواج اول خود پنج بار دیگر هم ازدواج کرده است.

خانواده سیاوش قمیشی

نام آخرین همسر سیاوش قمیشی نازنین مرعشی است که بیشتر از سی و پنج سال از او کوچک تر است. سیاوش قمیشی بعد از سال های طولانی زندگی در لس آنجلس در سال ۱۳۸۵ تصمیم گرفت آمریکا را ترک کرده و به سمت اروپا رفته و راهی آلمان و ساکن روستایی به نام Akhen شود. او درباره دلیل این تغییر مکان ناگهانی گفت که میخواهد از محیط مسموم و ناجالب لس آنجلس دور بماند و به آرامش بیشتری برسد. به نظر میرسد که همسر آخر او به همراش به اروپا نرفت.

در حال حاضر یکی از برادرانش در تهران و دیگر در مونترال و خواهرش در لس آنجلس زندگی میکند. در بین خانواده او سه نفر به سمت هنر رفتند، یکی از آنها ژیان قمیشی برادر زاده اش است. وی در کانادا شو اجرا میکند. سیاوش هنوز پدر او یعنی برادرش را خیلی کم میبیند و هنوز موفق به دیدار ژیان هم نشده است. فرد دیگر پسرش علیرضاست که در ایران به خوانندگی مشغول است ولی از او استقبال زیادی نشده است. دیگری برادر زاده دیگر به نام برزا قمیشی است که گیتار مینوازد، راک اندر ول میخواند و حتی سیاوش قمیشی هم با او ملاقات داشته است.

سیاوش قمیشی ارتباط خیلی نزدیکی با خانواده خود ندارد. سالها پیش شایعه شده بود که سیاوش نامه ای به دولت ایران برای بازگشت نوشته است ولی خودش در مصاحبه ای این مورد را تکذیب کرد و شرط بازگشت به ایران را آزادی عمل برای انجام کارها و برگزاری کنسرت هایش گفته بود. همچنین عنوان کرد که از طرف دست اندرکاران پیشنهاداتی برای خواندن در جزیره کیش هم داشته ولی آنها را قبول نکرده و از خواندن در آنجا صرف نظر کرده است.

سیاوش قمیشی

علاقه به آهنگ سازی

سیاوش قمیشی در یکی از مصاحبه های خود عنوان کرد که تا چند سال آینده به خوانندگی ادامه خواهد داد و چون که آهنگ ساز است، در ادامه امرار معاش خود را از طرق آهنگ سازی تامین خواهد کرد. سیاوش قمیشی دوست دارد که بیشتر به عنوان آهنگ ساز شناخته شود تا خواننده. هر زمان که شعر جدیدی به دست او میرسد و آهنگ زیبایی روی آن قرار میدهد، لذت زیادی میبرد. بیشتر آهنگ هایی که سیاوش قمیشی آهنگ سازی آن را انجام داده، تنظیم متفاوتی نسبت به آهنگ های دیگر هم زمان خود داشته است، چون که او سخت گیری خاصی روی روند تنظیم این آهنگ ها دارد.

سبک موسیقی سیاوش قمیشی

نکته سنجی شخصی سیاوش قمیشی در استفاده هوشمندانه از صداسازی های الکترونیک و افکت های به جا در کنار همکاری با تنظیم کننده های خوش ذوق ایرانی و خارجی باعث شده تا موسیقی خاص و رنگارنگی داشته باشد. از نظر شعری، ترانه های انتخابی سیاوش قمیشی چند ویژگی مهم دارند که مهمترین آن سادگی کلام، روانی و دوری از پیچیدگی های شعری است. سیاوش دوست ندارد از کلام روشنفکرانه و غیر مردمی استفاده کند. فضای ترانه های او روشن و امید بخش بوده و از سایه های سیاه رایج در ترانه نوین ایران دور است. اعتراضی که در ترانه های او وجود دارد، اعتراضی سیاه نبوده و از تلخی و شیرینی خاصی برخوردار است.

علایق سیاوش قمیشی

در صورتی که سیاوش قمیشی آهنگساز نبود، نقاش یا شاعر میشد. او کتاب میخواند، پیانو میخواند، روزی چند ساعت آهنگ گوش میدهد. او علاقه زیادی به چایی بعد از ظهر داشته و از پروش و نگهداری گیاهان و گربه سیاهش موسول لذت میبرد. هیچ چیزی بالاتر از موسیقی برای او وجود ندارد، او با موزیکش میتواند بدون هیچکسی زندگی خود را ادامه دهد. به گفته خودش اصلا طرفدار تجملات نیست و خیلی کم از کروات استفاده میکند. آروزیش بازدید از وطن و بازگشت به ایران است.

 

آلبوم‌ها

  • دهه چهل – عروسک شب
  • دهه پنجاه – فرنگیس
  • ۱۳۵۹ – خواب بارون (فرنگیس)
  • ۱۳۷۱ – حکایت
  • ۱۳۷۲ – تاک
  • ۱۳۷۳ – قصهٔ گل و تگرگ
  • ۱۳۷۴ – شهر خورشید (بی‌کلام)
  • ۱۳۷۵ – هوای خونه
  • ۱۳۷۵ – قصه امیر
  • ۱۳۷۷ – قاب شیشه‌ای
  • ۱۳۷۹ – شکوفه‌های کویری
  • ۱۳۸۰ – حادثه
  • ۱۳۸۱ – نقاب
  • ۱۳۸۲ – بی‌سرزمین‌تر از باد
  • ۱۳۸۴ – روزهای بی‌خاطره
  • ۱۳۸۵ – غروب تا طلوع
  • ۱۳۸۷ – رگبار
  • ۱۳۸۹ – یادگاری
  • ۱۳۹۶ – سرگذشت

 

تک‌آهنگ‌ها

  • فهرست زیر به ترتیب تاریخ انتشار آهنگ‌ها است.
نام ترانه ترانه‌سرا آهنگ‌ساز تنظیم توضیحات سال انتشار
رفیق مهدی موسوی سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد با مضمون تظاهرات بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ ۲۰۰۹
بازی محسن شیرالی سیاوش قمیشی خشایار (KC Bondar) ۲۰۱۱
تکرار محمود برزویی سیاوش قمیشی مسعود فولادی درون مایهٔ نقد اعتیاد ۲۰۱۲
پرواز شایان جعفرنژاد سیاوش قمیشی خشایار (KC Bondar) ۲۰۱۲
پرنده صفا لطفی سیاوش قمیشی خشایار (KC Bondar) مشترک با معین ۲۰۱۳
نوازش آبا عابدین سیاوش قمیشی خشایار (KC Bondar) ۲۰۱۳
تردید محمد زارعی سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد ۲۰۱۴
آینده رضا میرفخرایی سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد ملودی این آهنگ پیش‌تر با عنوان City of The Sun در آلبوم City of The Sun سیاوش قمیشی منتشر شده بود. ۲۰۱۴
محبت سپهر نوروزی سیاوش قمیشی بهروز لطفی پور ۲۰۱۴
تهران حسام حسامی سیاوش قمیشی خشایار (KC Bondar) ۲۰۱۴
پوچ احسان شعاریان سیاوش قمیشی بهروز لطفی‌پور ۲۰۱۵
گلی جان شهابی عباس شاپوری بهروز لطفی‌پور بازخوانی آهنگ پوران ۲۰۱۵
حسرت علی خانی سیاوش قمیشی بهروز لطفی‌پور ۲۰۱۵
مسیر شبنم حکیم هاشمی سیاوش قمیشی فرد میرزا ۲۰۱۵
خستگیا رضا میرفخرایی سیاوش قمیشی بهروز لطفی‌پور ۲۰۱۶
جوونه پریا کازرونی سیاوش قمیشی بهروز لطفی‌پور ۲۰۱۶
اهواز شایان جعفرنژاد سیاوش قمیشی بهروز لطفی پور در خصوص آلودگی هوای شهر اهواز ۲۰۱۷
چهل سال رها اعتمادی سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد مشترک با گوگوش ۲۰۱۸
عاشق معصومه رضایی زاده سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد سیاوش قمیشی در این آهنگ برای اولین بار از ساز سنتور استفاده کرده است. ۲۰۱۹
ببخش رها اعتمادی سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد این ترانه به نوعی بازسازی آهنگ غریبه با صدای ابی لیتلز می باشد که آهنگ آن را خود سیاوش در دهه ۵۰ شمسی ساخته بود. ۲۰۱۹
سرنوشت رامین دهقانی سیاوش قمیشی بابک سعیدی ۲۰۲۰
گذشت تبسم سیاوش قمیشی الیاس شیرزاد ۲۰۲۱
مرهم میلاد نعمتی زاده سیاوش قمیشی اشکان آریا این آهنگ بر مبنای یکی از آثار قدیمی سیاوش قمیشی به نام «دوزخی» (که در مجموعهٔ عروسک شب وجود دارد) ساخته شده است. ۲۰۲۱
سفر على عباسى سیاوش قمیشی اشکان آریا این ترانه به نوعی بازسازی آهنگ معبد شهید می باشد که آهنگ آن را خود سیاوش در دهه ۴۰ شمسی ساخته و خوانده بود. ۲۰۲۲
خزون رضا میرفخرایی سیاوش قمیشی اشکان آریا ۲۰۲۲
برعکس رضا میرفخرایی سیاوش قمیشی مسعود فولادی ۲۰۲۲
معجزه نازنین جهانگیری سیاوش قمیشی اشکان آریا ۲۰۲۲

 

امیدواریم بیوگرافی سیاوش قمیشی مورد توجه شما قرار گرفته باشد. برای دانلود آهنگ های سیاوش قمیشی می توانید به صفحه اصلی سایت گاه موزیک مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

Comments are closed.