بیوگرافی ابی (ابراهیم حامدی) خواننده خوش صدا و محبوب با لیست آلبوم و آهنگ هایش

بیوگرافی ابی

ابراهیم حامدی یا ابی خواننده معروف موسیقی پاپ ایرانی با صدایی فوق العاده است و در سبک های مختلف موسیقی صاحب اثر میباشد. از جمله این سبک ها میتوان به راک، موسیقی فولکلور، بالاد، پاپ دنس و اخیرا ترنس و هاوس اشاره کرد. عده ای ابی را با تام جونز خواننده سرشناس بریتانیایی مقایسه میکنند، با این فرق که او برخلاف تام جونز دارای تمایلات سیاسی است. عده زیادی از طرفداران ابی او را آقای صدای جوزه موسیقی پاپ فارسی میدانند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با این خواننده محبوب ایرانی بیشتر آشنا شوید.

ابی

زندگی شخصی و ازدواج ابی

مادر ابی خانه دار و پدرش خیاط بود. ابی دوران کودکی خود را در محله فوزیه تهران یا همان میدان امام حسین فعلی سپری کرده و یک برادر و چهار خواهر دارد. در سال ۱۳۵۳ بود که با فیروزه مقدادی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج سه دختر به نام های خاتون، سایه و اصل است که برای هر کدام از آنها یک ترانه خوانده است. دو سال قبل انقلاب ایران ابی برای اجرای کنسرت به  آمریکا میماند و بعد از این که انقلاب شد، مجبور میشود در آمریکا ماندگار شود.

ابی بعد از جدایی از همسر اول خود با مهرشید برومند ازدواج میکند. او پسری به اسم فرشید دارد که پسرخوانده او میباشد. شنیده شده که شروع آشنایی آنها با یکدیگر در یکی از اجراهای ابی در گوتنبرگ بوده است. همسر دوم ابی از نظر چهره با کتایون ریاحی شباهت داشت و به همین دلیل مشکلات زیادی برای این بازیگر سرشناس ایرانی در فضای مجازی به وجود آورد. مهشید برومند که مدیر برنامه های ابی هم هست در اکثر کنسرت های او حضور دارد و تصاویری که از همین کنسرت ها منتشر شد باعث ایجاد سو تفاهمات و شایعات زیادی علیه کتایون ریاحی شد.

ابی علاقه خاصی به موسیقی یونانی دارد و از جمله خوانندگان محبوبش میتوان به جیم موریسون از گروه راک دورز، بونو، استینگ، فردی مرکوری و پیتر گابریل اشاره کرد. شنیده شده که ابی در منزل شخصی خود اجازه پخش آهنگ هایی که خوانده است را نمیدهد یعنی تمایلی به شنیدن صدای خود در محیط خانه ندارد.

ابی

دوران نوجوانی

در دوران نوجوانی بود که ابی با خواندن قرآن در صف مدرسه، استعداد خود در خواندن را درک میکند. خود ابی در مصاحبه ای درباره چگونگی آغاز خوانندگی میگوید که از وقتی چهار یا پنج سالش بود رادیو به ایران آمد ولی آنها توانایی خرید آن را نداشتند و همینطور هنوز برق هم در دسترس آنها نبود. گفت که به موسیقی گوش میکرده و آن را دوست داشته، تفریحش در خانه خواندن بود و همانطور که گفته شد در صف مدرسه قرآن را با قرائت اجرا میکرده است. در سن یازده سالگی بود که رادیو و خوانندگانش ذهن ابی را از درس خواندن به سمت خوانندگی میکشاند. در خانه هم برای هم کلاسی ها و بقیه بچه محل هایش اجرا میکرد. ابتدا در گروهی دوستانه به اسم سان بویز و بعد در کاخ های جوانان و باشگاه ها به صورت رسمی شروع به خواندن میکند.

ابی

آغاز خوانندگی به صورت حرفه ای

بعدها ابی با شهرام شب پره و شهبال آشنا میشود. شهرام شب پره کار ابی را در سان بویز شنیده و پیشنهاد همکاری در گروه بلک کتز را میدهد. او در کنار خواننده پاپ ایرانی فرهاد مهرداد برای دو سال با گروه بلک کتز همکاری کرده و برای مدت زیادی در کاباره کوچینی به اجرا میپردازد. بعد از این از گروه جدا شده و با ترانه سرایان و آهنگ سازان مطرح آن دوران شروع به همکاری میکند.

ابی

خوانندگی در خارج ایران

قبل از انقلاب ابی تک آهنگ های زیادی را روی صحنه منتشر کرد ولی هیچ وقت آلبوم مستقلی به بازار ارائه نکرد. آثار این دوره ابی بعد از انقلاب در خارج کشور به صورت آلبوم های مختلف به شکل کاست به بازار عرضه شد. در کارنامه کاری او میتوان همکاری با ترانه سرایان معروفی مثل فرید زلاند، واروژان، سیاوش قمیشی، حسن شماعی زاده، شادمهر عقیلی، بابک بیات و اسفندیار منفرد زاده را دید.

ابی در سالهایی که در خارج کشور اقامت داشت، در بزرگترین سالن های بین المللی دنیا به اجرای کنسرت پرداخته که برخی از آنها خیره بوده است. در سال ۲۰۰۷ بود که برای اجرای کنسرت با ارکستر سمفونی آخن، از ابی به شکل ویژه ای دعوت شد. روزنامه های معروف آخن بعد از این برنامه از ابی تمجید کرده و از گرمای حضور او در صحنه گفتند. با این که سالهای زیادی از اقامت ابی در خارج ایران و در تبعید میگذرد، بسیاری از خوانندگان داخل ایران به شدت تحت تاثیر سبک خوانندگی و اجرای ابی قرار گرفته اند.

ابی

ابی و آهنگ سازان

در بین آهنگسازانی که ابی با آنها همکاری کرده است، فرید زلاند با ۳۹ آهنگ و سیاوش قمیشی با ۲۷ آهنگ صدرنشین هستند. آخرین کار سیاوش قمیشی برای ابی، مجموعه آهنگ های شب نیلوفری و آخرین کار فرید زلاند، سه آهنگ از آلبوم طلوع کن میباشد. در سال های اخیر ابی از طیف آهنگ سازان سنتی فاصله گرفته و اخیرا دو آلبوم را با شادمهر عقیلی روانه بازار کرده است.

ابی

اختلاف با سیاوش قمیشی

سیاوش قمیشی در سال ۱۳۸۱ در جریان تهیه و اجرای آلبوم شب نیلوفری برای ابی، دچار اختلاف نظر با او شد که در نهایت همکاری این دو هنرمند قطع شد. سیاوش قمیشی مثل آلبوم ستاره های سربی آهنگساز آلبوم شب نیلوفری بود. همانطور که گفتیم سیاوش قمیشی تا کنون ۲۷ آهنگ را برای ابی ساخته و این دو هنوز رابطه دوستانه ای با هم دارند.

نت و آکورد آهنگ ها

آهنگساز و نوازنده برجسته ایرانی، فریبرز لاچینی در سایت اختصاصی خود، موسیقی بیکلام تعداد زیادی از ترانه های ابی که از نواخته های خود اوست را در دسترس عموم قرار داده است. مجموعه آلبوم هایی تحت عنوان بوی در ۱۷ مجموعه عرضه شد که در آنها فریبرز لاچینی در هر آلبوم به صورت پراکنده موسیقی بی کلام یکی دوتا از کارهای ابی را عرضه کرده است. عباس براری هم در جلد سوم کتابی به اسم چهل سال پاپ، آکورد ۳۳ آهنگ از ترانه های ابی را گردآوری و تنظیم کرده که به وسیله انتشارات رهام به چاپ رسیده است.

فیلم شناسی ابی

ابی برای دو فیلم بازیگری کرده است. یکی فیلم بوی گندم در سال ۱۳۵۶ به کارگردانی امیر مجاهد و محمد دلجو و دیگری در سال ۱۳۵۲ به اسم ناخدا با خدا به کارگردانی نصرت الله وحدت است. فیلم بوی گندم داستان تقی، سیامک و اسی، سه دوست آس و پاسی است که ابی در این فیلم نقش تقی را بازی میکند. تقی معتادی است که نصیحت های سیامک برای ترک را نپذیرفته و در آخر داستان هم میمیرد. در این فیلم شهرام شب پره، آیلین ویگن و محمد دلجو هم به ایفای نقش پرداختند. در آینده ابی به خاطر بازی در این فیلم پشیمان شده و آن را دخالت در حوزه غیر تخصصی خود میداند. نقش ابی در فیلم ناخدا با خدا خیلی کوتاه بود.

ابی

خوانندگی در سینمای ایران

ابی به عنوان خواننده هم در سینمای ایران به فعالیت پرداخته است، در میان ۲۹۶ خواننده ای که در سینمای ایران فعالیت کردند، ابی با خوانندگی در ده فیلم، دارای مقام ۱۳ام است و از این نظر با دیگر خواننده ایرانی یعنی شهپر، برابری میکند. لازم به ذکر است که ابی روی سکانس هایی از فیلم به خوانندگی پرداخته که بازیگران بزرگ و نامداری در آن حضور داشته اند. مثلا در فیلم بر فراز آسمان ها محمد علی فردین، در سه فیلم بت شکن، ذبیح و کندو بهروز وثوقی و در دو فیلم بی حجاب و عطش، ایرج قادری به ایفای نقش پرداخته بود. یکی از سکانس های معروف که صدای ابی روی آن ماندگار شد، سکانس به هم ریخت هفتمین کاباره به وسیله جوانی خرابکار با نقش آفرینی بهروز وثوقی در فیلم کندو است.

ویژگی‌ها و وجه تمایز ابی

در کتاب آوازه های زیر زمین ابراهیم نبوی، ویژگی های ابی به عنوان یک خواننده این گونه گفته شده که اغلب کارشناسان موسیقی فارسی اعتقاد دارند صدای ابی قدرتمند ترین صدای پاپ فارسی میباشد. از طرفی فعالیت های ابی در نیمه دوم زندگی نه تنها کم نمیشود بلکه نقطه عطفی در دوران حرفه‌ای ابی هم میباشد و این یکی از ویژگی هایی است که ابی را از شمار زیادی از خواننده های پاپ جدا کرده و در کنار خواننده های اپرا یا کلاسیک قرار میدهد. همچنین ابی مورد توجه مخاطبانی قرار گرفته که میدانند در موسیقی پاپ برخلاف موسیقی سنتی، طنین، قدرت و جنس صدای خواننده خیلی هم موضوع مهمی نیست، صدای ابی از این نظر مورد توجه و ستایش زیادی قرار گرفته است.

از ویژگی های دیگر ابی پر بینندگی کنسرت های اجرا شده او بعد از انقلاب در خارج از ایران است. نظر برخی از کارشناسان موسیقی دربار صدای ابی هم قابل توجه است. مثلا آندرانیک آهنگساز و رهبر و تنظیم کننده ارکستر گفته که گرمی، انعطاف پذیری و صدای ابی ستودنی است. او ابی را خواننده نادری میداند که حس موسیقیایی قوی داشته و طبع و سلیقه مردم را درک میکند. هم صدایی مردم با ابی در کنسرت ها هم از خصوصیت های منحصر به فرد این خواننده محسوب میشود تا جایی که او از اولین خوانندگان فارسی زبانی است که این هم خوانی را مهم دانست و حتی آن را در آلبوم های کنسرت های خود ضبط و پخش کرد.

 

آلبوم های ابی

  1. خلیج (۱۹۹۰)
  2. نازی ناز کن (۱۹۹۱)
  3. شب‌زده (۱۹۹۱)
  4. کوه یخ (۱۹۹۱)
  5. نون و پنیر و سبزی (با داریوش) (۱۹۹۲)
  6. غریبه (۱۹۹۲)
  7. ستارهٔ دنباله‌دار (۱۹۹۳)
  8. معلّم بد (۱۹۹۳)
  9. اتل متل (۱۹۹۴)
  10. ستاره‌های سربی (۱۹۹۵)
  11. عطر تو (۱۹۹۶)
  12. تپش (۱۹۹۶)
  13. با تو (۱۹۹۶)
  14. تاج ترانه (۱۹۹۷)
  15. پیر (۱۹۹۹)
  16. طلوع کن (۱۹۹۹)
  17. شب نیلوفری (۲۰۰۳)
  18. حسرت پرواز (۲۰۰۶)
  19. یادگاری (با کامران و هومن) (۲۰۰۹)
  20. حس تنهایی (۲۰۱۱)
  21. جان جوانی (۲۰۱۴)
  22. لاله‌زار (۲۰۱۹)

امیدواریم بیوگرافی ابی مورد توجه شما قرار گرفته باشید می توانید برای دانلود آهنگ های ابی به سایت گاه موزیک سری بزنید و آرشیو کامل ابی را دانلود کنید.

نوشته های مشابه

Comments are closed.